Εξετάστε αυτήν την αναφορά για τρεις απλούς τρόπους που μπορούν να βελτιωθούν οι ιατρικοί πάροχοι …

Εξετάστε αυτήν την αναφορά για τρεις απλούς τρόπους που μπορούν να βελτιωθούν οι ιατρικοί πάροχοι …

Το τυποποιημένο όνομα της μη συμμόρφωσης είναι παραπλανητική και μπορεί να είναι ακόμη και σημάδι της ασθένειας. “Η συμμόρφωση με τη λέξη υποδηλώνει ότι ο πελάτης πρέπει να κάνει ό, τι διατάζει ο γιατρός”, λέει ο Mark B. Mengel, MD, ο οποίος διευθύνει το πρόγραμμα κατοίκησης της οικιακής πρακτικής στο Beverly Healthcare Facility στο Beverly, Mass. “Ωστόσο, μια αυταρχική προσέγγιση δεν οδηγεί στα καλύτερα αποτελέσματα υγείας.

Η ερευνητική μελέτη αποκαλύπτει ότι οι ασθενείς είναι πιο πιθανό να πάρουν τα χάπια τους, να απολύσουν την ξινή κρέμα και να αποκαλύψουν ραντεβού όταν επιτρέπεται να βοηθήσουν στη διαμόρφωση των θεραπευτικών τους σχεδίων. Τέτοια αποτελέσματα ονομάζονται σήμερα η προσκόλληση του πελάτη, ένας όρος που απομακρύνεται από την εικόνα των γιατρών ως αστυνομικός με λευκή επικάλυψη.

“Ένας λόγος για τον οποίο η ειδικότητά μας ξεπέρασε ήταν να προσφέρουμε μια θεραπεία για εξειδικευμένη φροντίδα υψηλής τεχνολογίας που δεν θεωρούσε τις αξίες και τις ανησυχίες των πελατών”, δηλώνει ο Mengel. Η φροντίδα με επίκεντρο τον ασθενή εμφανίστηκε ως πλήρες ιατρικό μοντέλο στη δεκαετία του 1970, χάρη σε μεγάλο βήμα προς τους οικιακούς γιατρούς στο Πανεπιστήμιο του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά, με επικεφαλής τον Ian R.

Σήμερα, ο Mengel είναι μόνο ένας από τους πολυάριθμους οικογενειακούς γιατρούς που συνεχίζουν αυτή την παράδοση. Είναι συνιδρυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Typical Ground Solutions, μια μη κερδοσκοπική ομάδα που διδάσκει εμπειρογνώμονες για την υγεία πώς να μιλούν με (όχι με) ασθενείς. Η προσκόλληση μπορεί να προωθηθεί χρησιμοποιώντας γρήγορα τις ικανότητες αλληλεπίδρασης που αποτελούν μέρος της φαρμακευτικής αγωγής με επίκεντρο τον ασθενή.

Άγνωστα στοιχεία σχετικά με μια απλή λύση για την αύξηση της συμμόρφωσης με τα φάρμακα

Οι γιατροί τείνουν να φοβούνται ότι η χρήση αυτών των μεθόδων θα επεκτείνει τον τυπικό χώρο εργασίας (μια κατανοητή ανησυχία στην εποχή της παραγωγικότητας που έχει παραγωγικευθεί με την παραγωγικότητα), αλλά οι υποστηρικτές της νέας μεθοδολογίας λένε ότι αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί. Οι προοδευτικές εταιρείες διαχείρισης φροντίδας προσλαμβάνουν επαγγελματίες όπως ο Mengel για να προπονήσουν άλλους επαγγελματίες του ιατρικού τομέα στις νέες μεθόδους.

Οι αριθμοί Crunchers μπορούν να βρουν πολλά για να τραγουδήσουν στα στατιστικά στοιχεία για την μη προσκόλληση ασθενών. Είναι τεράστιες. “Από και μεγάλες, η έρευνα υποδηλώνει ότι τουλάχιστον οι μισοί ασθενείς που έχουν πράγματι δοθεί συνταγή δεν λαμβάνουν το πλήρες πλεονέκτημα του φαρμάκου λόγω της μη λήψης του φαρμάκου, δεν λαμβάνουν την ιδανική δόση ή σταματούν πολύ σύντομα , “λέει η Debra L.

Τα στοιχεία για συγκεκριμένες συνεχείς ασθένειες είναι απλά τόσο τρομακτικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μεταξύ 40 τοις Βολικές υπηρεσίες φαρμακείου εκατό και 50 τοις εκατό των διαβητικών πελατών δεν ακολουθούν τα προγράμματα φαρμάκων τους. Το παρόμοιο σχήμα για τους υπερτασικούς ασθενείς είναι 40 %. Σοκαρισμένος? Μπορεί να έχετε μεγάλη εταιρεία. “Οι γιατροί τείνουν να υποτιμούν τον αριθμό των ασθενών που δεν συμμορφώνονται”, δηλώνει ο Sherrie H.

Ο Kaplan είναι συν-διευθυντής του Ινστιτούτου Μελέτης Έρευνας για τα αποτελέσματα της κύριας φροντίδας στη Βοστών. Αλλά οι γιατροί πρέπει να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του θέματος, ανεξάρτητα από το αν μετρούν σωστά το βάθος του. Μία μελέτη εκτιμά ότι περίπου το 6 % των εισαγωγών του κέντρου υγείας περίπου 2 εκατομμύρια το χρόνο θα μπορούσαν να ανιχνευθούν σε μη προσκόλληση.

Ο καλύτερος οδηγός για την τήρηση των φαρμάκων

Μια μελέτη που ανατέθηκε από την Upjohn Co., Για παράδειγμα, διαπίστωσε ότι το 20 % των ερωτηθέντων είχε σταματήσει να εργάζεται για να έχει πραγματικά μια συνταγή γεμάτη κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 12 μηνών. Από αυτά τα άτομα, το 51 % δήλωσε ότι δεν πίστευαν ότι απαιτούσαν το φάρμακο. Άλλο 21. Το 7 % δήλωσε ότι απλώς δεν ήθελαν να το πάρουν.

Το είκοσι ένα τοις εκατό των συμμετεχόντων πίστευε ότι το φάρμακο δεν θα λειτουργούσε. Οι αρνητικές επιπτώσεις αφορούσαν το 22 %. Το ζήτημα του κόστους προέκυψε μόνο για 10. Το 5 % και το 14 % των πελατών στις έρευνες UPJohn και AARP, αντίστοιχα. Αυτό υποδηλώνει ότι η μη προσκόλληση προκύπτει λιγότερο από τα προβλήματα πορτοφολιών παρά από τις πεποιθήσεις και τις στάσεις των πελατών.

Laisser un commentaire