Toppriktlinjer för 6 läkemedelssäkerhetstips

Toppriktlinjer för 6 läkemedelssäkerhetstips

Lämna aldrig barnen ensamma med läkemedel. Om du har öppen medicin och du måste göra något annat, som svar på telefonen, ta medicinen med dig. Påminn sittare, morföräldrar och andra besökare att hålla handväskor, väskor eller jackor som har läkemedel i sig bort från barnens räckvidd. När du tar medicin, gör det över ett badrumsvask och/eller långt ifrån vanliga områden i ditt hus.

För många opioider och andra effektiva smärtstillare kan till och med en procentsats som konsumeras eller absorberas genom huden (vätska och lappar) vara livshotande. Se aldrig till medicin som “söt” eller ett annat lockande namn. Detta kan pussla eller locka ett barn att försöka andra tabletter när du inte tittar. Var försiktig med att ge rätt dos och bestämma den exakt.

För de flesta nödsyner inklusive medicineringsfel, enligt U.S. Centra för sjukdomskontroll och förebyggande, barn erbjöds felaktig dos av medicin genom fel. Använd en läkemedelsspruta eller dropper för att mäta rätt mängd. Använd inte rutinmässiga köksskedar på grund av att de inte är exakta för att bestämma medicinering.

(Se, “Hur man använder flytande läkemedel för barn.”) Förstå att vissa mediciner utan disk är vuxenstyrka och aldrig måste användas med barn. Diskutera säkrare alternativ med din barnläkare eller farmaceut. Erbjud medicinen vid de tider du ska, baserat på ditt recept eller vad din läkare sa till dig.

Undersök denna rapport om medicineringsfel – European Medicines Agency

Många mammor och pappor har svårt att förstå medicineringsanvisningar. Om du är förbryllad över hur du ger ditt barn ett läkemedel är det mycket bättre att ställa frågor än att erbjuda medicinen felaktigt. Be din läkare eller farmaceut till hur mycket medicinering som ska erbjuda att använda det doseringsverktyg du planerar att använda.

Be sedan din läkare eller farmaceut att på ett papper som du ska ta hem. Låt en tolk ge dig riktlinjer på ditt gynnade språk. Prata med ditt barns läkare eller farmaceut innan du blandar medicin med mat eller vätska. Ge mediciner som hanterar symtom (som långvarig hosta) bara om ditt barn behöver det.

Erbjud inte en medicin för feber eller smärta om du redan har erbjudit en kall medicin som har feber eller smärtmedicinering i den. Det är vanligtvis bäst att tillhandahålla en medicin åt gången. Du kan erbjuda medicin för att sänka ditt barns feber om ditt barn har feber över 102 grader Fahrenheit.

Medicinering för att minska febern är mer en fråga om bekvämlighet för ett barn. Det är inte nödvändigt om ditt barn är bekvämt. Säkert kassering av alla oanvända mediciner, särskilt kraftfulla läkemedel som opioider. Läs läkemedelsetiketten för säkra metoder för att eliminera gammal svensktapotek eller extra medicin. Läkemedelsfläckar som används för obehag lättnad måste elimineras, vikas i hälften och spolas.

Laisser un commentaire